FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Cena Rapida - co, jaki upust i gdzie udało Wam się wynegocjować przy kupnie nowego Rapida?
  • Autko odebrane :) jako dodatkowy gadżet dostałem parasolkę, koncentrat płynu do spryskiwaczy i długopis :)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Ambition MAX | Czarny Magic perłowy | 9000km
  • a gdzie listwa czy zarówki i nawet brak winiacza? ;)
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • No niestety :)
  • a jak fura? wszystko gra

Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Jak bajka :) po przejechaniu 200km (100km autostradą a potem przez wioski) z salonu do domu spalanie wyszło 6,4l, a silnik jeszcze na dotarciu :)
  • Cześć. Isema wrzuć zdjęcia rapidki twojej :)
  • troche nie na temat ale jest juz konfigurator dla nowej fabii :)
    zestawilem sobie autko pod siebie:
    http://skoda-car-configurator.cloudapp.net/CarCard/61193996
    62 tys/plus parę pierdol ktore mam w Rapidzie i trzeba liczyc 65 000
    troche drogo....  raczej nie ma teraz co liczyc na rabaty rzedu 10 tys 

ale jak mi (odpukac w niemalowane) nie wyjdzie w tym roku z Rapidem to za rok robimy drugie podejscie tym razem do Fabi w kombi :) 

Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Panowie, czy odbiór auta z MY2014 w 2015r. pomimo że w ustaleniach był zapewniony MY2015 jest podstawą do roszczeń wobec dilera? Wczoraj dostałem info że z odbioru na koniec lutego zrobił się koniec stycznia i znając moje szczęście zaraz zrobi się początek w tym tempie, a ja nie idę na układ kupna auta z 2014 w 2015. Mam rok w plecy...
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Zależy co masz wpisane w umowę. Ja na umowie/zamówieniu w spisie wyposażenia mam rok produkcji 2015. Wiem że w moim przypadku salon jeszcze czeka z puszczeniem zamówienia do fabryki aby mi w grudniu nie wyprodukowali (jest wprowadzony do systemu ale nie puszczony do realizacji).

Masz w zamówieniu rok produkcji?
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • Nie mam, ale tak zapewniał mnie sprzedawca. Chyba też go poproszę żeby poczekał z puszczeniem zamówienia. 
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Ale Maciek MY2015 to jest rok medelowy a nie rok produkcji. Wiec tak czy owak bedziesz mial MY2015 (od czerwca chyba jest juz 2015)
    Co do produkcji - watpie czy z konca stycznia zrobi sie koniec grudnia - ale jesli tak to moze powalcz o rabat wyprzedazowy. W tamtym roku bylo to 5 tys - droga nie chodzi 5 kawalków.
    A co do "roku" w plecy. Wg mnie nie jezdzi sie "rocznikiem" - chyba nie zamierzasz sprzedawac auta zaraz po splacie kredytu ??? Jesli pojezdzisz dluzej to te roznice sie juz bardzo zacieraja - liczy sie stan auta a nie wyimaginowania roznica 1 miesiaca w datach produkcji.

Druga sprawa - na 2 (2,5) tyg przed produkcja zamowienie dostaje juz taki termin ktory jest na 100% pewien (wtedy juz nie bedzie mozna nic zmodyfikowac). Wiec jak w ciagu 3 tyg handlowiec nie poinformuje sie o tym fakcie to raczej mozesz spac spokojnie.

Ja tak czy owak bral bym ten rabat na Twoim miejscu :)

• @krisr77 ty sprzedawałes kiedys uzuwany samochód? Z tego co piszesz to chyba nie bardzo, ludzie patrzą na rocznik i to bardzo, niestety takie dzwine zwyczaje panują w Polsce. Ostatnio sprzedawałem Tigre mojej dziewczyny, auto było w swietnym stanie z małym przebiegiem z 99r ale pierwsza rejestracja styczen 2000. Przyjechało 3 gentlemanów kupców (w tym 2 mechaników :D), co mnie od razu rozbawiło ze do 15 letniego auta taka eskorta, no i doczepili sie do rocznika bo w ogloszeniu podane bylo ze 2000, co to za argument byl, jakie targowanie, koniec świata... No i mów takim ze auto przeciez wyglada i chodzi jakby miało ze 6 lat ;)
  • @gross81 sprzedawałem nie jeden i takich leszczy spławiałem na starcie (tak jak i magików z komisów). cena adekwatna do stanu i zawsze sie sprzedawały. (fakt faktem ze sprzedawałem raczej starsze i malo warte auta)
    idąc tym tokiem rozumowania nikt by nie zamawiał auta po czerwcu bo 3-4 miechy czekania , pojezdzi sie miesiac i juz jest sie "rok w plecy"
    no ale kazdy to musi sobie sam "przeliczyc" - jak dobrze wiesz ja wlasnie licze na taka sytuacje jak ma Maciek :) 

• Jak tylko zrobi się pogoda i umyje autko to dam fotki :)
  • Witam, mam pytanie kupował z Was ktoś nowe auto przez firmę AutoSuper24.com,
    ponieważ mam fajną ofertę na Skode Rapid 1.2 Tsi 105km?
  • daj ta fajna oferte to bo jak ja sie rozgladałem to po zazartych negocjacjach mozna u dilera ugrac wiecej a z AutoSuper24 juz raczej nie ponegocjujesz...
  • Skoda Rapid 1.2 Tsi 105 km wersja Elegance 54500zł
  • spaceback ???? jak poza tym golas to wychodzi 12,5 tys chyba - auto do odbioru w 2014 ???
    czy w 2015 z rabatem rocznikowym
  • Liftback z 2014 roku z pakietem sunset oraz koło dojazdowe... zastanawiam się czy skorzystać z ich oferty czy poczekać na dealera Skoda? ponieważ salony mają dużo wyższe ceny i cały czas mówią, że w sedanie pewnie będzie ich bardzo mało na wyprzedaż rocznika lub wogóle...
  • ale do odbioru jeszcze teraz w 2014 ??. jesli tak to dobra cena. jest na to link gdzies bo jakos nie moge znalezc ??

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?