FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Skoda Rapid - czas oczekiwania na nowe auto
  • U mnie pierwszy termin produkcji planowany był na 13 tydzień (koniec marca).
    Widzę że twój salon się postarał, mój niestety porażka.
    RapidLB/1.2 CBZB 105KM/MY15/AmbitionMax/SzaryMetal/Sulejówek
  • Ja zamówiłem 30 marca i do dziś  nie mam potwierdzenia  na kiedy autko będzie. W zamówieniu wpisane max 12 tygodni:(
    a obecny opel już  zaczyna ledwo "zipieć"
    Rapid LB/1.2tsi 90km/MY16/Ambition max/Błękit Pacific
  • Witam,ja zamówiłem samochód w dniu 10 kwietnia,
    produkcja mojego samochodu to ostatni 21 tydzień,czyli od 18 maja do 22 maja,
    planowany odbiór samochodu w salonie od 25 maja do 03 czerwca.
    Teraz tylko czekać na zbliżający się termin odbioru i śledzić ciekawe wypowiedzi i opinie na naszym forum.
    Pozdrawiam !!!

* RAPID LIFTBACK * 1,2 TSI * 86 KM * MY15 * AMBITION MAX * BEŻ CAPPUCINO *31 450 * RYBNIK *
  • Jest i moja skoda zamówiona 2.03 odebrana dziś radość nie zna końca!  Zdjęcia dodam z czasem 
  • Gratulacje!!! Czekamy na fotki :-)
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • No i w końcu stało się. Mój Rapid dzisiaj zaparkował na placu dealera. W przyszły wtorek 28.04 mam odbiór samochodu to będzie najdłuższy tydzień od momentu zamówienia a było to 25.02.2015, a więc wyrobili się w równe 8 tygodni
    Rapid LB/12MPI/MY 2015/AMBITION MAX/ CANDY WHITE/SOSNOWIEC
  • @andrew61k: Mam wrażenie, że możesz nie otrzymać silnika 1,2 TSI 85 KM. Ja zamawiałem 20 marca i dziś się dowiedziałem że nie otrzymam zamówionego 1,2 MPI bo wycofali produkcję (obecnie mogę otrzymać 1,0 MPI lub silniejszy 1,2 TSI 90 KM bez zmiany ceny). Nowe silniki będą droższe o 1200zł.
    Rapid LB | 1.2 TSI 90KM | MY16 | Ambition MAX | Beż Cappuccino | 45 500km | 5,929L/100km | Bydgoszcz
  • @Ceicjo:Witam,myślę,że jednak dostanę moją wcześniej zamówioną wersję z silnikiem 1,2 TSI 85 KM,gdyż wczoraj byłem w kontakcie z moim dielerem SKODY który potwierdził,że produkcja samochodów z tymi silnikami 85 KM zakończy się w 21 tygodniu i wszystkie zamówienia dielerów SKODY zostaną zrealizowane zgodnie z wcześniejszymi zamówieniami.
    Nie wiem jak wygląda sprawa z silnikami 1,2 MPI,być może produkcja z tymi silnikami zostanie zakończona wcześniej.
    Gdyby jednak rzeczywiście zaprzestali wcześniej produkcji silnika 1,2 TSI 85 KM I 1,2 MPI 75 KM,to będziemy zmuszeni wziąć nowy silnik 90 KM z zachowaniem gwarantowanej wcześniejszej  ceny zgodnie z zamówieniem.
    W najbliższy Piątek będę w salonie to popytam znowu jak sprawa wygląda.
    Pozdrawiam !!!
    * RAPID LIFTBACK * 1,2 TSI * 86 KM * MY15 * AMBITION MAX * BEŻ CAPPUCINO *31 450 * RYBNIK *
  • @Ceicjo: ja zamawiałem 30 marca też 1.2 mpi i czekam na info od dealera, i na co się zdecydowałeś 1.0 mpi czy 1.2 tsi?
  • Silnika 1,0 MPI nie będzie w Rapidzie, podstawowa jednostka od maja to 1,2TSI 90KM.
    Rapid LB | 1,4 TSI 125KM | MY16 | Ambition Max+ | Biały | Wrocław
  • Ja na razie czekam na ostateczne potwierdzenie, że moja zamówiona skoda nie zostanie wyprodukowana (1,2MPI). Ale czy wg was możliwe jest zaproponowanie przez sprzedawcę w wynegocjowanej cenie silnika 1,2 TSI, czy ewentualnie trzeba by było dopłacić różnicę między tymi silnikami? Nie wiem, jaka jest praktyka w takich przypadkach w Skodzie? A swoją drogą ciekawe jak to jest, że przyjmuję się zamówienia na samochód, a potem się "spuszcza" klienta.
    Rapid LB | 1.2 90KM | MY16 | Ambition MAX | błekit | 32200km | Łódzkie | 6,5 l/100km w motostat
  • Już to było poruszane. Chociażby parę wiadomości wcześniej pisał o swoim przypadku @Ceicjo.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • Czyli powinni utrzymać cenę zgodnie z wcześniejszym zamówieniem. A jeśli nie będą chcieli to co robić?
  • Obowiązuje cię cena i wyposażenia z zamówienia. Przy silnikach jak się nie wyrobią powinni Ci dać wybór z gamy nowych z utrzymaniem ceny, przecież nie twoja wina. Jak się zgadzasz, bierzesz. Jak nie, to rezygnujesz z zamówienia. A jak będą chcieli większą kwotę do to importera z pytaniem o co kaman.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • Dzięki za informacje.  Dzwoniłem do dealera i zmienili zamówienie z 1.2 mi na 1.2 tsi 90km bez dopłaty. także dodatkowy rabat ok 6tys od nowego cennika w porównaniu z tym co zamawiałem 
  • No to fajny moment na zamawianie mpi jak się chce tsi. Na pewno @sebkor nie będziesz zawiedziony tym silnikiem :)
  • @sebkor: ostatecznie biorę 1.2 TSI 90KM - jak mi dealer dokładnie podał koszta eksploatacji gazu (np coroczne przeglądy instalacji za 180zł) to przy moim rocznym przebiegu jest to mniej opłacalna inwestycja a zyskuję mocniejszy silnik.

@mito: ja usłyszałem że silniki mają być jak w Fabii 3 i dostałem propozycję zmiany na 1.0 MPI ze względu na zamówioną instalację gazową.

@marecki71: informacja którą uzyskałem od dealera:
    "Wracając do naszej wczorajszej rozmowy – producent pomimo wcześniejszych zapewnień nie wyprodukuje już dla Pana samochodu z silnikiem 1.2 (3-cylindrowy) MPI 75 KM… W ramach zadośćuczynienia proponuje Panu silnik 1.2 (4-cylindrowy) TSI 90 KM w tej samej cenie (dopłata wg cennika 5 950 zł), jednak bez możliwości montażu instalacji LPG" (Już nie wspomina o 1.0 MPI bo podczas wczorajszej rozmowy mówiłem że prawdopodobnie jednak zmienię na TSI)

@atsuki: Prawdopodobnie już nie będą przyjmować zamówień z 1.2 MPI bo wiedzą, że nie będzie tych silników.

Dodatkowo radio Swing zostaje zamienione i będzie to samo co w F3 (również bez żadnej dopłaty)
    Rapid LB | 1.2 TSI 90KM | MY16 | Ambition MAX | Beż Cappuccino | 45 500km | 5,929L/100km | Bydgoszcz

• sebkor napisałeś, że zamieniłeś silnik na TSI 90 KM bez dopłaty. Mnie zaproponowano silnik ten sam co Tobie, ale za dopłatą różnicy między MPI a TSI(85KM) czyli 4,5tys. (nadmieniam, że wynegocjowana przeze mnie cena naprawdę była wyśrubowana). Ponieważ miałem zamówioną też instalację gazową, to kwota dopłaty byłaby pomniejszona o koszt instalacji, czyli o 2,6tys. czy możesz podać który to dealer?To samo pytanie do
      Ceicjo
    • chodzi oczywiście o miasto, chyba,że możecie podać dealera.

Rapid LB | 1.2 90KM | MY16 | Ambition MAX | błekit | 32200km | Łódzkie | 6,5 l/100km w motostat
  • Astuki dzięki. Trochę się obawiałem tego mi ale do pracy mam blisko a główne trasy to tam no ale jak to mówią więcej szczęścia niż rozumu heh a dealer to skoda porsche 

• @marecki71: Autoryzowany Salon i Serwis Skoda Auto nr 70
    Włodzimierz Bieranowski, ul. Jana Pawła II 127, 85-140 Bydgoszcz

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 850 zł w promocjach konta Millennium 360° i Konta 360° Junior!
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?