FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Skoda Rapid - czas oczekiwania na nowe auto
  • Ubezpieczenie mozesz wykupic na miejscu w salonie, rejestracji dokonujesz samodzielnie przychodzac z blachami po odbior auta
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • @klubowicz możesz załatwić wszystkie formalności przez salon, koszt w granicach 300zł, ja tak zrobiłem, ale nie polecam... lub jak zależy Tobie na fajnej dla oka rejestracji, możesz zrobić to sam, kłopotliwe to nie jest (teraz tak bym zrobił)... a ubezpieczenie to pakiet od dealera wychodzi korzystnie, coś ok +/-1590zł...
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • Nie kazdy salon swiadczy takie uslugi jak zalatwienie formslnosci z rejestracja, z drugiej strony ja bym osobiscie tego nie chcial i pewnie wydluza to czas odbioru auta
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Jeśli ktoś pracuje w tych samych godzinach co wydział komunikacji w urzędzie miasta a nie chce brać urlopu (lub nie może) to pewnie chętnie skorzysta bo może odebrać sobie auto w weekend jak ma wolne.
    Rapid LB | 1.2 TSI 90KM | MY16 | Ambition MAX | Beż Cappuccino | 45 500km | 5,929L/100km | Bydgoszcz
  • tez racja
  • Witam,
    właśnie rozmawiałem ze swoim dealerem, który powiedział mi, że mój R wczoraj (9 lipca) zjechał z taśmy produkcyjnej. Za max. około 14 dni będzie do odbioru.
    Auto zamówione 3 czerwca, 1 termin produkcji - 31 tydzień 2015. 2 termin - tydzień 28.
    :)
    Pozdrawiam - Paweł
    Był: Rapid LB | 1.6TDI 115KM CXMA | MY16 | Style Max | Szary Quartz Metalizowany | 90k km | Szczecin | Chip: 148KM/323Nm
    Jest: Tiguan eHybrid 245KM | Elegance | Wilcza jagoda
  • obejrzyj sobie dokładnie autko mnie zapomnieli o kilku rzeczach :P które domówiłem np o pakiecie emotion no może dlatego że czekałem niespełna 2 miesiące :)
    Rapid LB |1.2 TSI | 110KM-6B | MY2016 |Style Max-Pakiet Dynamic | Błekit Race | 12000km | Katowice
  • @van_daal mega szybko. Ja zamówiłem 7 czerwca, termin odbioru 7 września...
    Co dokładnie zamawiałeś?
    Rapid LB|1.2 TSi 90 KM|MY16|Ambition Max|Biel Candy|20500 km| Praszka
  • pakiet emotion czyli czarne lusterka, przyciemniane swiatla tylne i halogeny przyciemniane ale zapomnieli o tym w skodzie, poza tym jest jeszcze jedna jazda z głosnikami z tyłu których nie ma w radiu swing nowym i to w pakiecie style :P , diler mi obiecal ze mi je zamontuja bo mysleli ze beda i tak mnie poinformowali mailem wiec nie robia laski...
    Rapid LB |1.2 TSI | 110KM-6B | MY2016 |Style Max-Pakiet Dynamic | Błekit Race | 12000km | Katowice
  • ładnie jadą z nami bez trzymanki. Sami nie wiedzą co sprzedają a nas traktują jakbyśmy kupowali jeansy u Turków na targu za 50 zł.
  • Najlepsze jest to że zanim samochód dostałem czytałem sporo na forum o pewnych sprawach związanych ze zmianą rocznika i pytałem dilera nieraz o te głośniki i inne rzeczy to mi odpowiadał : "spokojnie wszystko jest ok" hehe i wyszło nie ma głośników a czułem że bedzie z nimi jazda ale dziwi mnie fakt ze mam klimatronic i tempomat a nie dali głośników z tyłu - troche pachnie dziadowaniem ....
  • jak ja negecjowałem to szybciej znałem nowy cennik ze strony niż dealerzy. Niektórzy po tygodniu zauważyli że jest nowy i że niestety to o czym rozmawialiśmy jest już nieaktualne.
  • @simplyclever
    Jasne, że obejrzę. Mam nadzieję, że zwyczajnie miałeś pecha a ten MNIE ominie :)
    @
    michal123
    Wszystko wypisałem w TYM poście.
    Pozdrawiam - Paweł
    Był: Rapid LB | 1.6TDI 115KM CXMA | MY16 | Style Max | Szary Quartz Metalizowany | 90k km | Szczecin | Chip: 148KM/323Nm
  • van dall dałeś 76 kzł za Rapida ? ja na Twoim miejscu za tą cenę kupiłbym Octawie
  • Ale ja wolałem właśnie R.
    Taka wielkość auta mi odpowiada.
    No i przy okazji mogłem go bardziej "wypasić".
    Pozdrawiam - Paweł
  • dobre podejście @van_daalu
    ja kierowałem się tym samym.
  • Auto dotarło dzisiaj do salonu i jestem po zgrubnych oględzinach.
    Generalnie wszystko co zamawiałem jest. A nawet więcej.
    Mam zamontowane ściemniające lusterko wsteczne. Niezmiernie mnie to ucieszyło bo takie chciałem. A nie brałem, bo było tylko w pakiecie z Light Assistant, czujnikiem deszczu (COMING HOME, LEAVING HOME, TUNNEL LIGHT), czyli bajerami których nie potrzebowałem, a które podbijały koszt lusterka do absurdalnego poziomu 1000 zł.
    Diler powiedział, że w wersji Style takie lusterko jest w standardzie.
    Nie jestem pewien, czy wie co mówi, bo takiej informacji nigdzie nie ma.
    Niestety, NIE MA GÓRNEJ OSŁONY SILNIKA :/ Będę domawiał bo nie mogę patrzeć na taki goły silnik.
    Akumulator jest w bagażniku ale...
    na szczęście w przestrzeni pod kołem zapasowym, które to koło schowane jest pod podłogą bagażnika...
    niestety odbyło się to za cenę podniesienia tejże podłogi o 3-4 cm (czyli zmniejszyli mi bagażnik).
    Niemniej takie rozwiązanie jest dla mnie lepsze niż walająca się "zapasówka" luzem w bagażniku, więc ostatecznie jestem zadowolony. :)
    A! No i lusterko w osłonie pasażera jest (pierwsze co sprawdziłem ;).
    I osłony boczne przednich siedzeń też.
    Jak wszystko dobrze pójdzie, to odbiór auta w piątek.
    A tak auto wyglądało na placu dilera:
    Rapid 2.jpg
    946 x 600 - 183K
    Rapid 3.jpg
    800 x 600 - 154K
    Rapid 4.jpg
    900 x 600 - 174K
    Rapid 1.jpg
    900 x 600 - 254K
    Pozdrawiam - Paweł
  • Taki mały OT: skoro teraz pojawia się ten absurdalny aku w bagażniku, to czy w danych auta zmniejszyła się pojemność bagażnika, czy każdy mógłby sobie reklamować samochód powołując się na niezgodność z umową/danymi deklarowanymi przez producenta?
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Gratuluję takiego autka! Piszesz, że jesteś zadowolony - super!
    Jaki to kolor?
    Z fotek można jeszcze zobaczyć boczne kierunkowskazy w lusterkach, czujniki w przednim zderzaku, radar z przodu, halogeny wyglądają na ciemne, ... Jakie jeszcze masz nowinki? Chyba z czasem napiszesz więcej. Kiedy masz odbiór?
    Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • No no no... ładne cacko ;-)  gratuluje auta!   Fajny kolorek...  ps. niech Ci doleją różowego do max'a ;-)
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Zyskaj nawet 850 zł w promocjach konta Millennium 360° i Konta 360° Junior!
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?