FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Skoda Rapid - czas oczekiwania na nowe auto
  • Moja błekitna strzała juz od środy czeka na mnie na placu u dilera. 
    Rapid LB I TDI 105 KM I MY15 I Elegance MAX I Blue Denim I61290 km I Żnin
  • Papiery odebrane, poniedziałek rejestracja i podpisanie umowy kredytowej, czwartek odbiór
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • @Maciek_1991 W jakim kredycie bierzesz auto?
  • Kredyt Niskich Rat
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Orientujesz się może jak to jest w kredycie 50/50. Sprzedawca stwierdził że w tym przypadku jest uproszczona procedura i załatwienie kredytu z odbiorem auta potrwa max 3 dni
  • Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale moim zdaniem będzie tak samo jak u mnie. U mnie jest tak: dzisiaj odebrałem dokumenty do rejestracji i sprzedawca umówił mnie wstępnie na odbiór -> w poniedziałek jadę zarejestrować auto i do salonu na podpisanie umowy kredytowej, bez rejestracji nie da się podpisać umowy -> jak do banku dotrze umowa to dopiero mi wydadzą samochód, dlatego umówiliśmy się na czwartek... Najlepiej zadzwoń i zapytaj...
  • @ Maciek_1991 Zauważyłem na zdjęciu które zamieściłeś że nie masz ciemnych reflektorów przeciwmgłowych a zgodnie ze specyfikacją pakietu Styl powinieneś je mieć

Druga sprawa jestem ciekawy jak będą wyglądały przyciemnione klosze lamp tylnych w LB bo nigdy ich nie widziałem a rozważałem domówienie tego pakietu
  • @thomas, w LB tego nie ma w wersji Style Plus, dopiero jak dobierzesz rzeczony pakiet Styl, ale biorąc ksenony, czy halogeny z funkcją CORNER dobranie tego pakietu staje się niemożliwe...
    http://www.superskoda.com/Skoda/RAPID/Rapid-limousine-original-Skoda-rear-MONTE-CARLO-tail-light-LEF... tak wyglądają przyciemnione lampy

• W piątek (30-01) zamówiłem swoją wersję Rapida w wersji LB. Czas oczekiwania na zamówieniu 30 kwietnia, ale według sprzedawcy może się wydłużyć lub gdy będę miał szczęście przyśpieszyć. Teraz tylko z wielką niecierpliwością czekamy na nasze pierwsze nowe autko:)
  • Saqool GRATULUJEMY PIERWSZEGO NOWEGO WOZU!!!!
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • A ja zamówiłem swojego Liftbacka 16.01.2015 :D Ciekawe kiedy go dostarczą :D
    Na zamówieniu mam, że max do kwietnia tego roku. Zobaczymy co z tego wyjdzie :D
  • a Panowie jak teraz z cenami ??? da sie cos więcej utargować  niz pod koniec roku ?
    bo jak teraz sobie liczę to jakbym nie kombinował to wychodzi mi z 10 tys drożej...  
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • @krisr77 można utargować około 10 tys rabatu na rocznik 2015. Rabat importera 4700 zł + rabat dilera. Wydaje mi się, że rabat dilera liczony jest procentowo od wartości auta i czym droższe auto tym większy będzie rabat.
    Rapid SB I 1.2 TSI 105KM I MY15 I Ambition Max I Warszawa
  • krisr77 jeśli chodzi o rabat na bazową wersję to chyba nie da się ugrać więcej jak ja ugrałem http://rapidklub.pl/discussion/41/cena-rapida-co-jaki-upust-i-gdzie-udalo-wam-sie-wynegocjowac-przy-...
    Sam zobacz... dzwoniłem do innych salonów i wykładali ręce twierdząc, że tak niskiej ceny nie zrobią :(
    Może gdzieś by zeszli z 100zł mniej ale za te pieniądze nie warto mi jechać daleko, skoro pod "nosem" mam dilera.
  • Czyli tyle samo co w końcówce 2014. Reasumując drogo :( 

@Vesper -  a jaka byla cena auta z cennika plus te dodatki wyjściowo ?
  • @Vesper to ile dostałeś rabatu od ceny katalogowej, liczyłeś?
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Wiesz co ciężko mi policzyć z konfiguratora na stronie, bo tam nie ma np LPG, ale nie liczyłem dokładnie, ale było chyba w okolicach 7000-8000zł. Jak podliczę to dam znać. Jest to wersja active max
    [edit]
    No i podliczyłem. Wyszło rabatu 8400 z tym że nie policzyłem dywaników oraz chlapaczy. Nie mam bladego pojęcia ile mogą być warte. Może z 200zł.
  • policzylem 9500 - chyba ze cos jeszcze nie ujałem
  • krisr77 w takim razie ja czegoś nie ująłem również :D
    Bo mnie wyszło mniej rabatu :D
    No chyba że policzyłeś z jakiegoś świeższego cennika
    [edit]
    krisr77 na mnie chyba już pora. Trzy razy liczyłem i za każdym razem co innego mi wychodzi. Jak się wyśpię to policzę może lepiej :D
    P.S 
    Korzystałem z cennika z 01.01.2015
  • @krisr77 ale to za rocznik 2014 czy 2015 dostałeś rabat 9500 zł ? Od jakiej ceny wyjściowej ten rabat ?
    Rapid SB I 1.2 TSI 105KM I MY15 I Ambition Max I Warszawa

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?